Prázdninové aktivity s podporou Nadačního fondu Albert

26.09.2017 11:48

Co jsme zažili o prázdninách

s podporou Nadačního fondu Albert

Díky finanční podpoře Nadačního fondu Albert jsme mohli v letošním roce podporovat nadané a talentované děti.

Sára, Nela, Julča, Mariana a Pavel rozvíjeli své pohybové dovednosti v gymnastickém kroužku SGD Špičková –Opava. Nadační fond Albert (NFA) hradil dětem zápisné. Celoroční dřina a tréninky se vyplatily, holky cvičily i ve volném čase doma a na jejich první gymnastické soutěži v květnu 2017 se neztratily – mezi dětmi, které cvičí mnohem častěji a déle, skončily v horní výsledkové části. Pavel (a kluků zde bylo jen několik), byl dokonce nejlepší v jedné z individuálních disciplín. Počáteční tréma byla rychle překonána a teď už se děti těší na pokračování kroužku i na další soutěže.

S pomocí NFA se děti zúčastnily také individuálních letních prázdninových táborů – Pepík se mohl těšit na rybářský tábor SVČ Budišov nad Bud., odkud nám přivezl jako dárek rybu, a dalších pět dětí si užilo týden na rodinném ranči Gábiny Richterové v Klokočově. Tábor Malý farmář jim nabídl každodenní pobyt mezi koňmi, pejsky a dalšími zvířaty na malé útulné farmě a romantické nocování v dřevěných srubech. Přínosem táborů je kromě jejich základního zaměření také to, že děti mohou navazovat a rozvíjet přirozené sociální vztahy mimo prostředí dětského domova.

Podobně byly z projektu podpořeny dívky v ZUŠ Vítkov, kterou navštěvují již několikátým rokem a zlepšují se ve hře na baskřídlovku, flétnu, trubku a klavír.

Nadační fond Albert také přispěl k podpoře studentů, a to finančním podílem na jízdné pro středoškoláky na maturitních oborech v Ostravě a zakoupením studijního notebooku pro Nikolu, která finišovala se závěrečnými zkouškami na University of Glasgow ve Skotsku.

S podporou NFA  bude i letos uspořádán také tradiční turnaj dětských domovů v malé kopané Budíšek Cup 2017, v sobotu 7.10. v 9.00 hodin.  Kluci zde uplatní zkušenosti z tréninků a zápasů pod vedením trenérů TJ Spartak – členské příspěvky nám uhradil rovněž NFA.

Nadačnímu fondu děkujeme za podporu – výše popsané příběhy dětí určitě ukazují, že aktivity Nadačního fondu Albert  v sociální sféře jsou užitečné a smysluplné. Tety a strejdové z domova si pak ještě větší měrou zaslouží poděkování za trpělivost, s jakou děti v jejich zájmech podporují.

 

—————

Zpět


Kontakt

Dětský domov a Školní jídelna, Budišov nad Budišovkou, příspěvková organizace

Československé armády 718
74787 Budišov nad Budišovkou


556 305 136