Dětský domov Budišov nad Budišovkou vyhrál v hlasování Bertíků - TISKOVÁ ZPRÁVA

24.11.2016 12:56

TISKOVÁ ZPRÁVA

Opava, 18. listopadu 2016

Dětský domov Budišov nad Budišovkou vyhrál v hlasování Bertíků

Boxy jsou uzavřené, hlasy sečtené. Zákazníci 91 hypermarketů Albert po celé České republice měli možnost hlasovat prostřednictvím žetonků - Bertíků o projektech na podporu dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí. Největší podporu nakupujících v Opavě získal projekt místního dětského domova Budišov nad Budišovkou.

O přízeň opavských zákazníků se utkaly projekty Dětského domova v Budišově nad Budišovkou a organizace Eurotopia.cz. Vítězem se stal projekt budišovského dětského domova, který tak získá od Nadačního fondu Albert 55 tisíc korun na jeho realizaci. Druhý projekt pak obdrží 35 tisíc korun.

Kampaň Bertík pomáhá se setkala s velkým zájmem ze strany zákazníků, kterým moc děkujeme za podanou pomocnou ruku. Celkově vhodili nakupující po celé zemi do hlasovacích boxů přes půl milionu žetonů. Tato podpora nás velmi těší, protože svědčí o tom, že lidé nejsou lhostejní ke svému okolí a chtějí ho měnit k lepšímu,“ říká Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert.

Projekt je zaměřen na podporu vzdělávacích a sociálních potřeb dětí z Dětského domova v Budišově nad Budišovkou. Důraz klade zejména na rozvoj sportovního i jiného nadání u konkrétních dětí.

Byli jsme velmi mile překvapeni výsledkem hlasování, protože nejbližší prodejna je od našeho domova téměř 30 km daleko. Není pro nás jednoduché podporovat talentované děti, a proto jsme rádi za každou materiální i finanční pomoc. Chtěli bychom všem hlasujícím poděkovat za podporu. Na našich webových stránkách může každý v příštím roce sledovat, jak se daří našim deseti malým fotbalistům, hudebně talentovaným dívkám v LŠU, začínajícím malým gymnastům či dívce studující psychologii na univerzitě v Glasgow. Ještě jednou děkujeme za Vaši podporu,“ říká ředitelka dětského domova Naděžda Vondroušová.

Téměř čtyři miliony korun pro dobročinné projekty

Charitativní program „Bertík pomáhá“ letos přilákal ve 34 regionech Česka na 120 lokálních organizací. Mezi přihlášenými byly dětské domovy i nejrůznější dobročinné instituce. Zákazníci 91 hypermarketů Albert po celém Česku měli možnost hlasovat od 21. září do 11. října. Za každý nákup nad 200 korun obdrželi jeden žetonek, takzvaný Bertík. Jeho vhozením do připravených hlasovacích boxů pak nakupující dali hlas jednomu ze dvou místních projektů. Nadační fond Albert celkově rozdělí částku 3 700 000 korun

Kampaň „Bertík pomáhá 2017“ navazuje na oblíbený projekt „S Bertíkem za dětským úsměvem“, který slavil úspěch v prodejnách Albert v letech 1999 –2012 a za tuto dobu podpořil stovky charitativních projektů částkou převyšující 80 milionů korun.

Petra Režná, Nadační fond Albert, Radlická 117, 158 00 Praha 5 – Nové Butovice tel.: (+420) 774 091 076, email: p.rezna@nadacnifondalbert.cz

Nadační fond Albert se kromě podpory zdravého stravování a životního stylu v rámci programu Zdravá 5 věnuje i sociální oblasti. Cílem aktivit v sociální oblasti je zvýšení příležitostí na plnohodnotný samostatný život u dětí a mladistvých v rizikových rodinách a v různých formách náhradní výchovy. Jedná se zejména o projekty, které se zaměřují na oblast prevence, vzdělávání a rozvoje potenciálu dětí. Tím se zvyšuje jejich šance uplatnit se v běžném životě. Více informací naleznete na www.nadacnifondalbert.cz a www.zdrava5.cz.

—————

Zpět


Kontakt

Dětský domov a Školní jídelna, Budišov nad Budišovkou, příspěvková organizace

Československé armády 718
74787 Budišov nad Budišovkou


556 305 136