Letní tábor BARNOV

26.09.2017 12:06

Letní tábor Barnov 

 

Nebylo by správné léto bez tábora na Barnově.

Největší sportovní akci tábora byl bezesporu triatlon, který pro děti uspořádal Tomáš Slavata, závodník a organizátor amatérských triatlonových závodů pro děti.  Tomáš tentokrát se svým přívěsem plným kol a jiného vybavení dorazil na pět dní přímo za námi a kromě závodu také za horkých dnů vozil menší táborníky na svém motorovém člunu po přehradě.  Pro děti byl sportovním vzorem, při jedné z vyjížděk na kolech velmi podrobně zmapoval bludiště cest v okolí a byl téměř poražen, nebýt té poslední zatáčky. Triatlonový závod se povedl - plavání, kolo a běh v jednom horkém letním dni dal dětem pořádně zabrat a musíme uznat, že většina šla do závodu s plným nasazením. Na trati nechaly děti všechny síly. Dozvěděly se také, proč nejít do plavání hned naplno, jak důležité je mít na břehu dobře rozvázané a nachystané boty  a proč si nejdřív nasadit přilbu, a teprve poté obuv.... ČTI DÁL 

Tomovi za bezva dny na dálku děkujeme.

Tento rok jsme zvolili téma klukům (i holkám) blízké. Posadili jsme jim na hlavy vojenské čepice a na vojenském hracím plánu – mapě jsme vyrazili ze čtyř stran dobýt a obsadit strategický nepřátelský most. Téma tábora je však jen pojítko všech tradičních i netradičních her a dobrodružství, která  ke správnému táboru patří. Turnaj v ringu, přehazované, podvečerní fotbálky na louce, překážkové dráhy, soutěže sportovní i hry pro pobavení a odreagování. Nechybělo ani zpívání u ohně, plavání, lukostřelba, pádlování na člunech, ranní běhy okolo Barnova, hádanky, úkoly, skákání na trampolíně a chůze na slacklinu. Vyzkoušeli jsme také odvahu starších dětí – po jednom museli temným nočním lesem doručit na druhou stranu přehrady svítící balónek. Ač úkol snadný, mnozí se vrátili zpět již z hráze, od hranice lesa. 

Chtěli bychom touto cestou velmi poděkovat mjr. Mgr. Bc. Václavu Přikrylovi, náčelníkovi SOVZ a plk. gšt. Ing. Josefu Kopeckému MSc. z Velitelství výcviku – Vojenské  Akademie Víta Nejedlého ve Vyškově za výbornou spolupráci a možnost uspořádat tábor ve VVP Libavá, v místech, která mají naše děti tak rády. Děkujeme.

 

—————

Zpět


Kontakt

Dětský domov a Školní jídelna, Budišov nad Budišovkou, příspěvková organizace

Československé armády 718
74787 Budišov nad Budišovkou


556 305 136