Tříkrálová sbírka

13.02.2017 13:59

Ve dnech 4.-13. ledna proběhla i v našem městě Tříkrálová sbírka pořádaná v rámci celorepublikové akce Charitou České republiky. Do sbírky se letos zapojily děti z našeho dětského domova, které i přes velmi mrazivé počasí obcházely v doprovodu svých tet a strejdů domy a byty nejen v Budišově, ale také ve Starých Oldřůvkách a v Podlesí. V Guntramovicích byla sbírka provedena díky pomoci p.Halamíčka.

Děti u každých dveří zazpívaly známou Tříkrálovou koledu a popřály lidem štěstí, zdraví a spokojenost v Novém roce 2017, na dveře pak napsaly tradiční K+M+B. Většinou jsme se setkali s milým a vřelým přijetím; chceme velmi poděkovat všem, kdo byli ochotní otevřít dveře a přispět do kasičky, nebo alespoň pochválit a obdarovat malé koledníky. Letos si to opravdu zasloužili, protože počasí zkoušelo, co vydržíme. Poděkování proto patří také všem koledníkům, tetám a strejdům za energii a čas věnovaný pro dobrou věc.

Letos byla v Budišově n. B. a okolí vybrána částka 49 396,- Kč, která byla podle pravidel sbírky předána v plné výši Charitě České republiky. Informace o využití sbírky najdete na www.trikralovasbirka.cz.

Bc. Drahoslava Mikulenková, vychovatelka DD Budišov n.B.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Dětský domov a Školní jídelna, Budišov nad Budišovkou, příspěvková organizace

Československé armády 718
74787 Budišov nad Budišovkou


556 305 136